Ποια η επόμενη μέρα για τον marketer?

Demetris Stefani
2 min readJun 8, 2021

--

Ζούμε σε μια εποχή που το marketing δεν θα μπορούσε να είναι πιο σημαντικό. Παρόλα αυτά η θέση του CMO (Chief Marketing Officer) παραγκονίζεται καθώς 80% των CEOs δεν εμπιστεύονται ή δεν είναι εντυπωσιασμένοι από τους marketers τους.

Γι’αυτό το λόγο τα 4P της επιχείρησης έχουν αποσχισθεί από το marketing department και ο marketer προσπαθεί με νύχια και με δόντια να στηρίξει την δουλειά του μέσω του μοναδικού εμφανές P που ονομάζουμε Promotion.

Kανένα operations department δεν μπορεί να αντικαταστήσει την ικανότητα του marketer να τοποθετήσει σωστά το brand στην αγορά.

Κανένας CFO δεν μπορεί να καθορίσει στρατηγικές τιμολογιακής πολιτικής ούτε το marketing budget όπως ένας marketer.

Κανένας CEO δεν μπορεί να αποφασίσει σωστά για την εξέλιξη του προϊόντος χωρίς να είναι emotionally biased.

To marketing ένα όμορφο έργο που συνδυάζει τεχνολογία, επιστήμη και τέχνη. O σωστός marketer αγαπά να μαθαίνει και γίνεται involved από την κορυφή μέχρι τα νύχια της εταιρείας του.

Όσες τεχνολογικές εξελίξεις κι αν προκύψουν, κανένας μα κανένας δεν μπορεί να αντικαταστήσει αυτό το υπέροχο μυαλό του marketer που νευρωνικά είναι χαλασμένο να λειτουργεί και αναλυτικά και δημιουργικά.

Ποια η επόμενη μέρα για τον marketer?
Πολύ απλά, να κερδίσει την θέση που του αξίζει ξανά στο board meeting. Να γίνει τα μάτια και τα αυτιά του πελάτη μέσα στην επιχείρηση.

Να είναι πυλώνας φωτός, εξέλιξης και δημιουργίας.
Με ανάλυση και δημιουργικότητα. Ταυτόχρονα.

P.S: Μην μου μιλήσετε για digital transformation, η μεταμόρφωση ξεκινά ΠΑΝΤΑ και ολοκληρώνεται ΠΑΝΤΑ από τον άνθρωπο.
#marketing #digitalmarketing #strategy #CMO #branding

Hivebreed

--

--